کوتاه کردن شلوار (آموزش گام به گام)
حتماً برای شما هم پیش آمده که از کوتاه کردن شلوار عصبی شوید. کاری که به نظر ساده میرسد، اما وقتی خودتان انجامش میدهید، نتیجهاش چندان دلچسب نیست. کوتاه کردن دمپای شلوار لی یا جین یکی از آن کارهایی است که خیلیها به راحتی انجامش میدهند و حتی در ازای آن پول خوبی هم دریافت میکنند (البته نسبت به زمانی که صرف میکنند). برای کوتاه کردن دمپای شلوار به روش فابریک، حدوداً ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان نیاز دارید. اما بعضیها هم هستند که از نتیجه کار راضی نیستند و خروجی کارشان چندان جالب نمیشود.
در این مقاله، با فانی دوخت همراه باشید که میخواهیم به شما آموزش دهیم چگونه شلوار را به روش فابریک کوتاه کنید تا هم زیبایی دمپا حفظ شود و هم نتیجهای حرفهای داشته باشید. پس تا انتها با ما همراه باشید.
ویدئو آموزش کوتاه کردن شلوار
چرا کوتاه کردن شلوار به روش فابریک مهم است؟
شلوارهای جین یا لی و شلوارهایی که دمپای زیبایی دارند (مثلاً دمپاهایی با سایهروشن یا دوخت متفاوت) بهتر است به روش فابریک کوتاه شوند. چون این روش زیبایی دمپا را حفظ میکند. اما برای شلوارهای پارچهای یا کتان، که دمپای سادهای دارند، میتوان از تکنیک پسدوزی یا دوخت چرخ استفاده کرد.
به تصاویر زیر با دقت نگاه کنید و ببینید که آیا تابحال چنین صحنهای دیدهاید یا خیر؟


خب، حال اگر تابحال از هر 5 دمپای شلواری که کوتاه کردهاید یکی از آنها با این مشکل مواجه شدند پس این مقاله آموزش مناسب شماست چون علاوه بر نحوه دوخت کوتاهی دمپا به روش فابریک ،نکته مهم و اصلی کوتاهی دمپا را نیز به شما خواهیم گفت.
۱. اندازهگیری و علامتگذاری
- ابتدا مقدار اضافی شلوار را که میخواهید کوتاه کنید، علامت بزنید.
- اندازهای را که به سمت داخل تا زدهاید، برحسب سانتیمتر اندازه بگیرید و آن را تقسیم بر دو کنید.

۲. تا زدن و سوزن زدن
- دمپای شلوار را به رو تا بزنید، به اندازهی نصف قدی که قرار است کوتاه شود. دقیقاً مانند تصویر.
- سپس دور تا دور دمپا را سوزن بزنید تا ثابت بماند.

۳. دوخت با چرخ خیاطی
- برای کوتاه کردن شلوار لی به روش فابریک، بهتر است از چرخ راستهدوز صنعتی استفاده کنید که قدرت کافی دارد.
- دور تا دور دمپا را دوخت بزنید.

۴. برش و سردوزی
- اگر مقدار تا زدهشده بیشتر از ۲ سانتیمتر است، بهتر است ابتدا آن را قیچی کنید و سپس سردوزی کنید. اما اگر مقدار کم است (مثل مثال ما)، میتوانید مستقیماً دوخت را انجام دهید.
۵. دوخت نیش
- بعد از اتمام دوخت، سوزنها را درآورید و نخ چرخ را همرنگ شلوار انتخاب کنید.
- سپس دوخت نیش بزنید.

- این دوخت باعث میشود زاپاس به سمت دمپا نیفتد.
ما تا اینجای کار توانستیم به روش فابریک شلوار را کوتاه کنیم.

نکته طلایی برای جلوگیری از موجدار شدن دمپای شلوار
خب همانطور که دیدید توانستیم دمپای شلوار را کوتاه کنیم. اما یک سوال مهم: چرا بعضیوقتها پایین شلوار لی یا جین موجدار میشود؟ اگر این مشکل برای شما هم پیش آمده، باید بدانید که دلیل آن عدم تناسب بین اندازهی دمپا و قسمتی است که قرار است کوتاه شود.
دو حالت اصلی که باعث موجدار شدن دمپا میشوند:
۱. دمپای گشاد: اگر دمپای شلوار گشاد باشد، قسمت پایین نسبت به اندازهای که میخواهید کوتاه شود، بزرگتر است. این باعث میشود پایین شلوار به سمت بالا چین بخورد.

۲. دمپای تنگ: اگر دمپای شلوار تنگ باشد، قسمت پایین نسبت به بالا کوچکتر است و موقع دوخت، قسمت بالای شلوار به پایین چین میخورد

بهترین شلوارها برای کوتاه کردن به روش فابریک
شلوارهای بگ یا راسته بهترین گزینهها برای کوتاه کردن به روش فابریک هستند.

اما اگر شلوار شما دمپای گشاد یا تنگ دارد و قرار است کوتاهی کمی داشته باشد، به شرطی که اختلاف بین دو قسمت خیلی زیاد نباشد، میتوانید به روش فابریک کوتاه کنید.
جمعبندی: کوتاه کردن شلوار به روش فابریک، ساده و حرفهای
کوتاه کردن شلوار به روش فابریک، یک تکنیک کاربردی و حرفهای است که زیبایی دمپای شلوارهای جین یا لی را حفظ میکند. در این مقاله، مراحل گامبهگام این کار را به شما آموزش دادیم: از اندازهگیری و تا زدن تا دوخت نیش و رفع مشکل موجدار شدن دمپا. با رعایت این نکات، میتوانید به راحتی شلوارهای خود را در خانه کوتاه کنید و نتیجهای تمیز و حرفهای بگیرید.
اگر به خیاطی علاقهمند هستید و میخواهید مهارتهای خود را در دوخت شلوار و دیگر لباسها تقویت کنید، پیشنهاد میکنیم در دورهی آموزش جامع دوخت شلوار بدون الگو شرکت کنید. این دوره تمام رازها و تکنیکهای حرفهای را به شما یاد میدهد.